Dansk Danseteater

Dansk Danseteater

Dansk Danseteater - et af Nordeuropas toneangivende kompagnier med fast base på Operaen 

En helt ny epoke åbnede sig for Dansk Danseteater, der i begyndelsen af 2017 flyttede fra Dansehallerne på Ves­terbro og ind i Operaen på Holmen, hvor både administration, dansere og teknisk personale nu har deres faste base.

Kompagniet er fortsat en selvejende institution med egen økonomi og egen rammeaftale med Kulturministeriet; men vi håber samarbejdet med Det Kgl. Teater vil kunne tilføre den smukke nation­alscene flere spektakulære moderne danseoplevelser, bl.a. på Takkelloftet hvor Dansk Danseteater to måneder årligt har eksklusiv adgang til at præsentere forestill­inger. 

Lidt mere om kompagniet

Dansk Danseteater blev stiftet i 1981 af den engelsk/norske koreograf og pioner Randi Patterson i samarbejde med Anette Abildgaard, Ingrid Buchholtz, Mikala Barnekow og snart efter Warren Spears. Dengang kaldet ’Nyt Dansk Danseteater’.  

Siden 2018 har Pontus Lidberg været kompagniets kunstneriske leder og har med succes videreført Dansk Danseteaters vision om at forene de klassiske kunstarter med de moderne.

Dansk Danseteater er i dag Danmarks største og mest prisbelønnede moderne dansekompagni, sammensat af håndplukkede dansere fra hele verden.

Repertoiret spænder fra store sceneproduktioner på Det Kongelige Teater, over open-air begivenheder som Copenhagen Summer Dance på Ofelia Plads til turnéer bredt nationalt og internationalt. 

Dansk Danseteater modtager driftstilskud fra Kulturministeriet via finansloven, og de enkelte forestillinger støttes desuden af private og offentlige fonde.

Find kontaktinfo og læs mere om kompagniet her.