Ofelia Plads

Foto: Lundgaard & Tranberg

Ofelia Plads

Ofelia Plads er hele Københavns nye bylivs- og eventplads. Og Det Kongelige Teaters nye legeplads!

Placeret på Kvæsthusmolen ved siden af Skuespilhuset, omgivet af vand på alle sider, og med udsigt til Operaen og Amalienborg, har Ofelia Plads både en central og ganske unik placering i Københavns indre by. Under overfladen er der bygget et parkeringsanlæg med plads til 500 biler, og ovenpå er området indrettet med en række pavilloner, der bl.a. huser caféer og scener. Det meste af den godt 12.500 m2 store mole er ellers åben og fri, hvilket sikrer en stor fleksibilitet, der gør det muligt at huse alle slags events, store som små.

Indhold
Ofelia Plads skal både huse Det Kongelige Teaters egne forestillinger og danne ramme for andre kulturbegivenheder som kunstudstillinger, festivaler, koncerter, sportsbegivenheder m.m. Det er både muligt at leje Ofelia Plads til private arrangementer eller benytte den til kulturelt indhold.

Området har åbent døgnet rundt, året rundt, og vil både byde på et godt og rigt hverdagsbyliv med sublim udsigt, gode caféer, udstillinger m.v., og på kulturarrangementer og begivenheder i alle årstider.

Struktur
Ofelia Plads drives af Foreningen Ofelia Plads, der foruden Det Kongelige Teater tæller Realdania og Jeudan A/S. Foreningens opgave er at sikre drift og udvikling af området. Det Kongelige Teater varetager på foreningens vegne planlægning og afvikling de mange arrangementer på området, bl.a. i samarbejde med mange af Danmarks øvrige kulturarrangører og -institutioner.

For yderligere information om Ofelia Plads, kommende arrangementer, parkering i P-anlægget, udlejning og caféerne se www.ofeliaplads.dk.   

Ofelia Plads er tegnet af Lundgaard & Tranberg.