Corpus

 

Corpus

          aktuelt dansekompagni            autonom enhed

                               Den Kongelige Ballet                      
                                                                                          billig bar
fysisk innovation

                                           A-salen                         (u)seriøst                     

     6 dansere                                        din oplevelse

              væksthus for progressiv samtidskunst

 

Lyt til Corpus

Corpus podcast er en podcast om kunst, kunstprocesser og udviklingsmuligheder inden for den progressive kunst. Med udgangspunkt i egen kunstneriske praksis undersøger Corpus, hvad der sker i dansen lige nu – ofte suppleret af en spændende gæst.

Abonnér i iTunes eller lyt direkte på soundcloud.com

Corpus er et aktuelt dansekompagni og en autonom del af Den Kongelige Ballet. Corpus består af seks dansere og et kreativt team ledet af Tim Matiakis. Corpus’ hjemmescene er A-salen bag Gamle Scene. 

Vores ambition er at være med til at forme dansens fremtid ved at præsentere forestillinger og events, der har fysiske potentialer i fokus. Derudover er det vores mål at være et væksthus for progressiv samtidskunst i alle genrer.

Hos Corpus er vi optaget af, hvordan tanker og ideer bliver til fysiske handlinger forankret i det samfund, du lever i. Vi tror på, at dans er for alle, at publikum er vores vigtigste samarbejdspartner, og at den mindste handling er vejen frem. Corpus vil udvikle dansen og overraske igen og igen. 

I året, der gik, fik Corpus sin helt egen indgang til A-salen på Gamle Scene. En dør, der fremover vil være porten til et uforpligtende og sanseligt møde mellem publikum og kunsten. Corpus vil med sit nye kompagni skubbe grænser for dansen og åbne for debat, analyse og læring. Her er intet helligt, og alt er til diskussion. Kom som du er, i kjole eller i gummistøvler, måske i begge dele – her drikker vi af flasken, baren er billig, oplevelsen er din, og du er varmt velkommen!

 Følg os på Facebook og Instagram, så ved du altid, hvornår vi har fundet på noget: facebook.com/CorpusDK / instagram.com/corpus_dkt/

Samarbejdspartnere

Tak til Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde – OJD, der bidrager til udviklingen af Den Kongelige Ballet med en særlig fondsdonation til Corpus.

Tak til Augustinus Fonden for deres støtte til Corpus´ produktioner.

Tak til Bikubenfonden for deres støtte til udviklingen af Corpus.

Program

It Finishes when It Finishes

De fleste kan huske den sitrende fornemmelse, det gav, når man så en tryllekunstner som barn: En kanin dukkede op af en hat; en kvinde blev savet midt over. Med It Finishes when It Finishes leger Corpus + koreograf Ioannis Mandafounis med vores virkelighedsopfattelse og lader dansere og magi mødes på scenen.

LÆS MERE

Corpus Special: Foyerkoncert m. Mark Turner og Mikkel Ploug

Corpus inviterer til den første danske koncert med stjerneduoen, Mark Turner og Mikkel Ploug. Sammen spiller de to jazz-stjerner en akustisk koncert i A-salens foyer, som har en ganske særlig katedral-akustik.

LÆS MERE

Efter sidste års succes med Corpus' interaktive værk FALL, har du nu igen muligheden for at opleve faldet samt det moment af vægtløshed, som opstår i alle fald. Dine guider er Martin Forsberg, Christian Falsnæs og Corpus' dansere.

Læs mere

To dansere og to stole. Det er rammen for værket One One One præsenteret af Corpus uden for Kunsthal Charlottenborg: Du vælger selv, om du forbliver stående eller tager plads og oplever en unik forestilling skabt specielt til dig.

Læs mere

Tidligere i denne sæson:

Græsgrøn

Corpus præsenterer Græsgrøn – en finurlig helt-tæt-på danseforestilling for nysgerrige 0-5 årige skabt af Gazart.

LÆS MERE

Corpus Special: Åben prøve på It Finishes when It Finishes

Torsdag d. 22. marts kl 17-19 åbner vi for første gange op for publikum til vores nye forestilling 'It Finishes When It Finishes'. 
Koreografen Ioannis Mandafounis guider publikum og danserne gennem den åbne prøve, og vi viser her første smagsprøve af hvordan, han har arbejdet med danserne i samspil med tryllekunst og spirituel etiopisk musik.

LÆS MERE

Dark Field Analysis

Dansehallerne og Corpus co-præsenterer Danmarkspremieren på værket Dark Field Analysis af koreograf Jefta van Dinther.

Læs mere

69 positions

Dansehallerne og Corpus co-præsenterer den banebrydende koreograf Mette Ingvartsens roste soloværk, 69 positions.

Læs mere

The Vampire Revolution

Verden rådner, og vampyrerne keder sig. Deres liv er tomme og meningsløse, lige så tomme og meningsløse som de menneskers, de suger blodet og livet ud af.  Revolution i A-salen iværksat af Sort/Hvids Christian Lollike og Corpus’ Tim Matiakis.

Læs mere

Corpus + Det Frie Felts Festival = Selected Works 2018

Fem dage, seks forestillinger og en række modige kunstnere, der arbejder med det intime format; med mødet og nærheden. Se en enkelt eller køb et festivalpas og se dem alle - SELECTED WORKS 2018 er et unikt tværsnit af den uafhængige, eksperimenterende scenekunst netop NU.

LÆS MERE

Corpus Sunday

Corpus inviterer til en søndagskoncert i selskab med Mikkel Plougs nærværende og melodiske toner.

LÆS MERE

Corpus Instant

6 dansere skaber 1 værk på 8 timer

LÆS MERE

Nostos

”Selvom man bare skal fra Ingolstadt til Ithaka, er der uendelig mange rundkørsler på vejen.” Koreograf Sebastian Kloborg fortolker Odysseen og har med Corpus skabt en stedspecifik road movie for 6 dansere, 7 biler og 1 parkeringshus.

Læs mere

Corpus Workshop - Niv Marinberg

Corpus Workshop er en kurateret workshop, som byder dig ind for, at opleve hvordan vi arbejder.

Læs mere

Aarhus festuge: Prefecture

Koreograf Martin Forsberg har skabt allerførste forestilling for Corpus' spritnye kompagni. Selv beskriver han Prefecture som Disneyland uden alt det sjove og en spektakulær katastrofe. Prefecture kan opleves til Aarhus Festuge.

LÆS MERE

FALL

Søndag den 3. september, går Corpus og Chart Art Fair for første gang sammen og præsenterer FALL.

FALL er et interaktivt værk, hvor publikum sammen med Corpus´ dansere oplever det at falde. FALL er kreeret af koreograf Martin Forsberg og kunstner Christian Falsnaes, der guider publikum og danserne undervejs.

LÆS MERE

Tidligere sæsoner

En kronologisk oversigt over alle Corpus' tidligere produktioner, helt tilbage til debuten i Hübberiet i 2012.

LÆS MERE

Dansere

Holdet bag