Partnerskaber

Læring gennem kunsten

Partnerskaber

Det Kongelige Teater har i mange år arbejdet på at gøre den klassiske scenekunst til en vedkommende og naturlig del af børns uddannelsesforløb i grundskolen, og inspirere til nye måder at integrere og forankre den klassiske scenekunst på skolerne og i lokalsamfundet.

Fra sommeren 2017 arbejder Det Kongelige Teater i endnu højere grad på at blive en fast og længerevarende del af skolens hverdag og arbejder derfor udelukkende gennem forpligtende 2-årige partnerskabsaftaler med udvalgte skoler i hele Danmark.

Det Kongelige Teater ønsker hermed, at udfordre og udvide læringsrummet og give elever og lærere mulighed for at skabe relationer med kunstnere gennem kortere og længerevarende scenekunstaktiviteter på teateret eller i skolen. Alle mennesker er født med musik, bevægelse som udtryksform, og ved at arbejde tæt på kunsten, lærer eleverne ikke bare om klassisk scenekunst, men opdager på egen krop, hvad fælles, kunstnerisk udøvelse skaber af nye kreative udtryk, personlig udvikling og refleksion.

NB! Alle partnerskaber for skoleåret 2017/2018 er indgået, og det er ikke muligt at blive partnerskole i denne omgang. Tilmeld dig vores skolenyhedsbrev og hold dig opdateret.

1. – 3. klasse - Indskoling

Hands On Scenekunst:

Elever fra partnerskabsskolerne prøver kræfter med ballet, opera, orkester og skuespil side om side med teatrets kunstnere.

 

Børnekoncerter og forestillinger:

Alle elever der har været på Hands On workshop, ser så vidt muligt en forestilling eller åben prøve skabt til deres aldersgruppe.

4. – 6. klasse - Mellemtrin

Scenekunst på Skoleskemaet:

Længere læringsforløb forankret på de enkelte partnerskabsskoler. Læreren deltager i en to dages workshop og vejledes til at gennemføre et 12-ugers struktureret forløb med sine elever på skolen i opera eller ballet. Der arbejdes med en aktuel titel fra teaterets repertoire.

Eleverne indstuderer og opfører deres egen forestilling hjemme på skolen, og inviteres undervejs i forløbet ind og opleve teaterets version ved en sceneprøve på Det Kongelige Teater.

7. – 9. klasse - Udskoling

Samskabelsesprojekt:

I samarbejde med teateret undersøger elever fra partnerskabsskoler særlige aspekter af den klassiske scenekunst. Dette forløb har fokus på såvel kunst som produktion og håndværk.

 

Teaterspillet:                                            

Gennem rollespil og spilstrategier simulerer eleverne en teaterproduktion fra den første casting til den endelige forestilling.

Video

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på kglplus@kglteater.dk

Tilmeld dig Skolenyhedsbrevet

Med skolenyhedsbrevet får du altid et lille tip med på vejen. Det kan være om en aktuel forestilling, et særligt læringsforløb, en ny aktivitet eller en underviser-kollega som giver sin mening til kende. Tilmeld dig her.