For børn

For børn

Du er mere end velkommen til at tage dine børn med i Det Kongelige Teater, hvor vi har masser af sjove oplevelser og forestillinger for børn og barnlige sjæle.

Læs mere om de forskellige børnevenlige aktiviteter, forestillinger og tilbud her på siden. 

Forestillinger for børn

Børn er altid velkomne i Det Kongelige Teater, og hver sæson har vi en række forestillinger på programmet, som er målrettet de yngste i familien. Er du i tvivl om en forestilling er egnet for børn, kan du læse mere på teatrets hjemmeside eller kontakte Det Kongelige Teaters Kundecenter på tlf. 33 69 69 69 eller mail: billet@kglteater.dk.

Se aktuelle børneforestillinger her.

De fleste andre forestillinger egner sig bedst til børn fra ca. 12 år, medmindre andet er angivet.

Vil du gerne have dine børn med i teatret, skal du huske: 

  • Barnet skal have sin egen billet og skal derfor være stor nok til at kunne sidde på sit eget sæde.
  • Barnet skal være modent og roligt nok til at kunne være til stede i salen under hele forestillingen, uden at forstyrre det øvrige publikum og de optrædende. 

Børne- og familieaktiviteter

Det Kongelige Teater byder sæsonen igennem på en række aktiviteter for børn og familier. Og det bedste af det hele er, at mange af arrangementerne er gratis! 

Man kan blandt andet opleve de fantastiske og farverige børneoperaer Nattergalen og Klods Hans - eller nyde musikken til koncerten med Sille og Palle. Man kan også spise sin morgenmad til Brunch og ballet på Gamle scene eller danse løs til Dans med børn og bedste

Hold jer orienterede om sæsonens aktiviteter her på siden og i teatrets kalender

Børnerundvisning

Gå på opdagelse på Det Kongelige Teater. Kom med bag scenen, hvor sceneteknikken arbejder og besøg den store skræddersal, hvor eventyrlige kostumer til alle teaterets forestillinger bliver til, og hvor kun fantasien sætter grænser. 

Rundvisningerne er tilrettelagt så både store og små kan være med – og vi slutter af med at klæde os ud i gamle kostumer.

Rundvisninger opdateres løbende, så hold øje her.

Er du under 25 år?

Børn og unge under 25 år kan købe ungdomsbilletter med 40% rabat til alle forestillinger. Husk gyldig legitimation, når du går i teatret. Billetter kan bestilles online eller via Kundeservice på tlf. 33 69 69 69.

Sæsonkortholdere under 25 år får også rabat på ungdomsprisen (15% med en fast serie og 10% med en valgfri serie).  Læs mere om sæsonkort.

Balletskolen

Går din søn eller datter med drømmen om at blive prins eller prinsesse, så er det måske værd at undersøge mulighederne for at blive optaget på balletskolen.

Hvert år optages elever fra hele Danmark på balletskolen, enten i København eller på en af vores satellitskoler rundt om i landet. Indtil 6. klasse kræves der ingen forugående træning i ballet for at blive optaget.

Find informationer om optagelsesprøver, krav og datoer her.

Tag barnevognen med

Har man har små børn og måske ikke mulighed for være ude sent om aftenen, så er der alligevel mulighed for at komme ind og få en snert af teatermagien. I Skuespilhuset holder Ofelia café åben tirsdag-lørdag fra kl 10:00 om formiddagen, og på Gamle scene holder Café August B åben mellem fra kl 10:00. Begge steder er oplagte at drikke kaffen, hvis du er på barsel, skal holde mødregruppe eller bare have et pusterum, når du har børn eller børnebørn med på tur i København.

I Ofelia café ligger i skuespilhuset med direkte adgang til dækket over havnen, hvor både store og små i årets varme måneder kan nyde udsigten over havnens liv fra første parket. Når vejret igen bliver mere køligt er hele foyeren åben når cafeen er, og her er der masser af plads til både barnevogne og legetøj i trygge og smukke omgivelser.

Café August B ligger på Gamle scene, på Kongens Nytorv. Her er foyeren også åben, når cafeen er, så der er rig mulighed for at mærke balletmagien for små prinser og prinsesser. August B er udsmykket med masser af fine gamle teaterplakater og kostumer.