For børn

For børn

Du er mere end velkommen til at tage dine børn med i Det Kongelige Teater, hvor vi har masser af sjove oplevelser og forestillinger for børn og barnlige sjæle.

Der er blandt andet mulighed for at komme med bag ved scenen til vores børnerundvisninger, holde fødselsdag på teatret eller tage en svingom med bedstemor. Læs mere om de forskellige børnevenlige aktiviteter, forestillinger og tilbud her på siden. 

Forestillinger for børn

Børn er altid velkomne i Det Kongelige Teater, og hver sæson har vi en række forestillinger på programmet, som er målrettet de yngste i familien. Er du i tvivl om en forestilling er egnet for børn, kan du læse mere på teatrets hjemmeside eller kontakte Det Kongelige Teaters Kundecenter på tlf. 33 69 69 69 eller mail: billet@kglteater.dk.

Vil du gerne have dine børn med i teatret, skal du huske: 

- Barnet skal have sin egen billet og skal derfor være stor nok til at kunne sidde på sit eget sæde.
- Barnet skal være modent og roligt nok til at kunne være til stede i salen under hele forestillingen, uden at forstyrre det øvrige publikum og de optrædende. 

Forestillinger for børn i sæson 17/18:

Momo og tidstyvene
De glemte børn
Nøddeknækkeren
Feen i åen
Røde Orm

Børne- og familieaktiviteter

Det Kongelige Teater byder sæsonen igennem på en række aktiviteter for børn og familier.  

Man kan blandt andet opleve de fantastiske og farverige børneoperaer Nattergalen og Klods Hans - eller nyde musikken til koncerten med De tre Musikterer. Man kan også spise sin morgenmad til Brunch og Ballet på Gamle scene, danse løs til Dans med børn og bedsteog lytte til Poetry slam i Skuespilhuset. Og det bedste af det hele er, at mange af arrangementerne er gratis! 

Hold jer orienterede om sæsonens aktiviteter her på siden og i teatrets kalender

Familierundvisning

Gå på opdagelse på Det Kongelige Teater. Kom med bag scenen, hvor sceneteknikken arbejder og besøg den store skræddersal, hvor eventyrlige kostumer til alle teaterets forestillinger bliver til, og hvor kun fantasien sætter grænser. 

Rundvisningerne er tilrettelagt så både store og små kan være med – og vi slutter af med at klæde os ud i gamle kostumer.

Rundvisninger opdateres løbende, så hold øje her.

Oplev Det Kongelige Teaters Balletskole

Hvis du har lyst til at se børnene fra Det Kongelige Teaters Balletskole optræde, er der flere spændende muligheder.

Sæsonen igennem inviterer vi på udvalgte lørdage til Brunch og Ballet, hvor du kan nyde en kop kaffe og en croissant, mens du ser de voksne dansere eller Balletskolens elever træne på scenen. På kulturnatten kan du møde balletbørn, på og udenfor scenen, og hver år op til efterårsferien er der desuden en børneballet på Gamle Scene.

I januar kan børn fra 0.-2. klasse komme til Ballet for sjov og selv prøve at danse ballet. I marts er der Store Balletskoledag henover tre søndage. Her optræder Det Kongelige Teaters egne elever samt elever fra teatrets satellitskoler, talentcentre og andre lokale balletskoler på Gamle Scene. Og drømmer de yngste om selv at blive balletdanser på Det Kongelige Teater, så er der optagelsesprøve i april.
Endelig opfører skolens ældste elever, Kompagni B og Aspiranterne, deres egne forestillinger.

Er du under 25 år?

Børn og unge under 25 år kan købe ungdomsbilletter med 40% rabat til alle forestillinger. Husk gyldig legitimation, når du går i teatret. Billetter kan bestilles online eller via Kundeservice på tlf. 33 69 69 69.

Sæsonkortholdere under 25 år får også rabat på ungdomsprisen (15% med en fast serie og 10% med en valgfri serie).  Læs mere om sæsonkort.